В Гоце Делчев затягат контрола за висока музика в заведенията

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Гоце Делчев затяга контрола над заведенията за висока музика. Мерките се налагат заради зачестилите оплаквания на граждани от вдигане на шум.

От кметската администрация предупреждават всички собственици и наематели на заведения да спазват Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото.  

Хората се оплакват най-често от използването на „жива“ музика и озвучителни техника от търговски обекти и заведения за хранене и развлечения след 23.00 ч., както и ползването на маси на открито за сервиране към търговски обекти в часовете от 23.00 ч. до 06.00 ч. близо до жилищни сгради и междублокови пространства. 

„Уведомяваме собствениците и наемателите, че контролът ще бъде засилен и стриктно ще се следи за изпълнение на разпоредбите в Наредбата. Нарушителите трябва да знаят, че санкциите, които могат да им бъдат наложени, са сериозни, като сред тях са затваряне на заведения и лишаване от право да се упражнява търговска дейност”, категоричен е кметът на общината – Владимир Москов.

Апелът към всички собственици и наематели на заведения е да бъдат коректни и да изпълняват разпоредбите и предписанията, за да не се стига до създаване на напрежение, налагане на санкции и предприемане на по-сериозни мерки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини