Настаниха в Парка над Белица три мечета, изоставени от майката

Снимка: park.belitsa.com
Снимка: park.belitsa.com

Три мечета са новите обитатели на Парка за танцуващи мечки край Белица. Днес те бяха прегледани от ветеринар.

„Те са на възраст между два и три месеца, недохранени са. Ще останат в затворено помещение, няма да ги пускаме на открито и няма да имат контакт с възрастните обитатели на парка. Надяваме се, че бързо ще подготвим необходимата документация, за да може до двадесетина дни да ги изпратим в парк „Арктурос” край гръцкия град Флорина”, каза управителят на парка над Белица – Димитър Иванов.

Ако всичко с адаптацията на трите мечета е наред, то догодина по това време те ще бъдат върнати в България и пуснати на свобода в Родопите.

Те бяха намерени близо до родопските села Бръщен и Црънча, след като са изоставени от майка им. За спасяването им бе проведена съвместна акция на МОСВ, РИОСВ – Смолян и Фондация „Четири лапи“.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини