Община Благоевград с пореден европейски проект за над 5 млн.лв.

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ за обновяване на многофамилни жилищни сгради. Размерът, на одобрените финансови средства по проекта, е 5 199 941,19 лв. От тях 43 875,31 лв. представляват собствен принос на бенефициента - Община Благоевград. Срокът за изпълнение на проектните дейности е 12 месеца.

Проектът е насочен към изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на община Благоевград. Чрез него ще се постигнат по-високи нива на енергийна ефективност, ще се намалят на разходите за електрическа енергия в жилищни сгради и ще се ограничат вредните емисии в атмосферата като косвен ефект от въвеждането на ефективни пакети от енергоспестяващи мерки.

С реализирането на проекта ще се осигури още топлинен комфорт и по-добри условия на живот за обитателите на многофамилните жилищни сгради в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Ще се подобрят и експлоатационните характеристики с оглед удължаване жизнения цикъл на сградите.

„Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“ е Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини