Легендарните ансамбли Пирин и Танец на една сцена в Скопие

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Ансамбъл „Пирин“ ще представи българския фолклор по време на грандиозен концерт в град Скопие, Република Македония. Танцовият спектакъл ще се проведе на 25 април от 20.00 часа в голяма зала на Македонската опера и балет.

Инициативата е под егидата на Министерство на външните работи и се организира съвместно от Посолството на България, Министерство на култура на Македония и Община Благоевград.

Благоевградският ансамбъл ще представи богат репертоар, включващ творчество, както от Пиринския край, така и от други области в България. Творците ще излязат заедно на една сцена с ансамбъл „Танец“. Инициативата е с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени за Център за деца със синдром на Даун.
 
Съвместният концерт в Скопие е своеобразно доказателство за добрите отношения между България и Македония. През 2017 година двете страни подписаха договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини