Сигнал: Бият хора с умствена изостаналост в дом в село Качулка

Снимка: btvnovinite.bg
Снимка: btvnovinite.bg

За пореден сигнал за насилие над беззащитни хора, съобщи БТВ. Този път сигналът е за агресия към възрастни хора с умствена изостаналост в дома в село Качулка. Телевизията е получила видео, което показва нередностите в социалното заведение, заснето от един от служителите на дома.

"Взе да ме блъска и след това мина там, където няма камера и ме удари с юмрук в главата. След това взе да ме обижда, да ме псува на майка и почна да ме бие и на същата вечер могат да потвърдят санитарките горе които бяха дежурни изгубих съзнание и дори не знам какво стана с мене.” Тази жена е настанена в Дома за хора с умствена изостаналост в Качулка. Разказва, че е бита от служител в социалното заведение.

За побой над психично болните признават и работещите там. "Имаше един потребител, който изчезна и като го намериха, каза, че са го били. Той го разказваше на всички, че директорът го е бил", посочва социален работник.

"От него много ме е страх, най-много от директора Злати Стоянов. А шамари, а Раднево, знаеш си мястото, в блока веднага, иначе няма право да ни бие”, коментира живеещ в дома.

Клиповете с признание за насилие над болните са снимани от социален работник. Георги Маринов е един от малкото, които не се страхуват да говорят. Останалите молят да скрием лицата им, защото ще изгубят работата си.

Друг социален работник сподели, че директорът е разпитвал живеещите дали и как правят секс с подигравка. „Шефът и Живка кара да ме бият. Той ме удари с пръчката, много пъти", разказва пореден живеещ в дома.

Скоро е имало смъртен случай на жена, която починала след жесток побой от друг потребител.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини