Валери Симеонов иска връщане на пушенето в заведенията

Admin 13 Април 2018 10:33 България 0
Валери Симеонов иска връщане на пушенето в заведенията
Снимка: Дарик, архив

НФСБ ще предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения, т.е да се възстанови частично стария режим. Това каза пред БНТ вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов.

Той призна, че е яростен противник на пушенето, но сега забраните не се спазвали и се пушело дори в парламента. Симеонов заяви, че не разбира смисъла да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене.

"Законът за тютюнопушенето трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Ако искаме да съдействаме на бизнеса, каквато е целта на НФСБ, в туристическите обекти трябва да има възможност тези хора да пушат и да не си гонят клиентите", каза Симеонов.

Той заяви още, че се предвижда отделна такса за апартхотелите по Закона за местните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на апартамент в курорт, а размерът й ще зависи от типа курорт. Третият законопроект, подготвен от НФСБ, чийто лидер е Валери Симеонов, е свързан с прецизно уточняване на понятието "преместваем обект" и с изискванията към него.

Другият законопроект, който НФСБ подготвя, е свързан с прецизно уточняване на понятието "преместваем обект" и с изискванията към него. Хората на Валери Симеонов предвиждат и промени и в Закона за хазарта, сред които премахване на оповестяването на игрите и спечелилите.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини