Предават на съд грък, убил в катастрофа жена край Благоевград

Снимка: Главна прокуратура
Снимка: Главна прокуратура

Предадоха на съд грък за автомобилна катастрофа, отнела човешки живот.

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Е. П. за извършено от него престъпление по време на шофиране, в резултат на което била причинена смъртта на пътничка и средна телесна повреда на друг пострадал при катастрофата.

На 19.02.2017 г. обвиняемият П. управлявал собствения си лек автомобил „БМВ Х5“, като пътувал от гр. Благоевград за гр. София. Атмосферните условия били неблагоприятни, валял дъжд. Въпреки това, при избирането на скоростта на движение, той не се съобразил със състоянието на пътя – хлъзгава асфалтова настилка и наличие на локви по платното. Освен това водачът не спазил задължението да не превишава максимално допустимата скорост извън населено място и управлявал лекия автомобил със 113,82 км./ч.

В резултат действията си Е.П. допуснал пътно транспортно произшествие, при което загинала возещата се на предна дясна седалка в автомобила пътничка и причинил средна телесна повреда на друго лице, довело до трайно затруднение на движението на крайниците за срок по-голям от един месец.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини