Нова линейка получи болницата в Гоце Делчев

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Нова придобивка получи МБАЛ „Иван Скендеров” в град Гоце Делчев. Здравното заведение вече има още една линейка, осигурена от общината със съдействието на отдела за чуждестранна помощ към Съюза на свободните евангелски църкви в Германия.

Линейката ще се използва за нуждите както на МБАЛ "Иван Скендеров", така и на Центъра за спешна помощ в града. По думите на управителя на болницата - д-р Мария Радойкова, лечебното заведение досега не е разполагало с такава линейка. Тя е пригодена за превозване на четирима пациенти едновременно и ще бъде изключително необходима в случай на катастрофа или друг инцидент с повече пострадали хора.

Линейката бе докарана от Германия. Тя е оборудвана с всичко необходимо за оказване на първа медицинска помощ на пациентите, които се превозват с нея. Амбулаторната кола ще обслужва пациентите от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини