Вандали унищожиха красивата великденска украса в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Часове, след като в Благоевград бе поставена красива и цветна великденска украса, вандали унищожиха празничния кът на площад „Македония“. Подготовката за светлите хриситянски празници започна в средата на месец март. За поредна година Община Благоевград успя да създаде уникални празнични кътове, с тематична украса, за един от най-големите християнски празници – Великден. Красив и отчетлив надпис „ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“ посреща жители и гости на входа на Благоевград. Освен поздрава, сред първите неща, които се виждат е и огромно алено яйце. Великденска украса е монтирана още пред LARGO Mall – Благоевград и на площад „Македония“. Такава има поставена и на кръговите кръстовища в града. 

Въпросът обаче, който поставя Община Благоевград пред съвестта и възпитанието на жителите и гостите на града, е защо след като всички се възхищават на украсата, се случва този вандалски акт? Община Благоевград апелира, ако някой има информация във връзка с унищожената украса на площад „Македония“ през изминалата нощ, да я сподели на телефон 112, горещия телефон на Общината ‎073/ 88 44 34 или в стая 116 в сградата на Община Благоевград, сектор „Обществен ред и сигурност“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини