Ученици пишат есе за Гоце Делчев по идея на депутата Богдан Боцев

Ученици пишат есе за Гоце Делчев по идея на депутата Богдан Боцев

По повод 115-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев обявява конкурс за есе на тема:„Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“

В конкурса могат да участват ученици от основните и средни учебни заведения в община Гоце Делчев. Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури в две категории: Ученици 5 -  8 клас и ученици  9 –12 клас.

Авторите на двете най-добри есета в категориите ще получат парична награда, а класираните на първите три места във всяка категория ще посетят Народното събрание на България.

„Като човек, който е роден в града носещ името на Гоце, винаги съм се възхищавал на неговия кратък, но толкова съдържателен живот, делото му, качествата му. Точно затова избрах тази тема. Искам младите хора в община Гоце Делчев да научат повече за този герой. За мен е много важно човек да знае миналото си, да бъде патриот и родолюбец“, коментира Богдан Боцев.

Крайният срок за участие в конкурса е 25 април 2018 г.Есетата трябва да се изпращат на e-mail:  bogdan.bocev@abv.bg , като задължително трябва да бъдат посочени трите имена на автора, неговата възраст /клас/ и учебното заведение.

Победителите ще бъдат обявени на 4 май 2018 г., когато се навършват 115 години от гибелта на Гоце Делчев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини