Великденски базар събра средства за Кухнята за бедни в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Базар „От сръчните ръце на мама“ се проведе в сградата на Община Благоевград. Организатори на събитието бяха Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград и Православен информационен център на Неврокопска света митрополия. Те бяха подредили ръчно изработени красиви материали. Повечето от тях бяха тематични за предстоящите Великденски празници- кошници за яйца, пролетни лалета от плат, декорирани истински цветя, гривни, украшения, сладки, както и домашен мед, компоти, икони и други. При голям интерес премина базарът, като събраните средства ще бъдат използвани в помощ на Доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в квартал „Грамада“.

Кухня за бедни отвори врати през 2016 година. Тя е разположена в църквата „Св. Николай Летни”. Председател на настоятелството е енорийският свещеник отец Светослав Кючуков. Средствата, с които се издържа кухнята, се осигуряват от дарители и благотворителни кампании.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини