Камбитов: В новите социални жилища няма да се настаняват роми

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

 Социалните жилища, които в момента се изграждат в IV микрорайон, са предназначени за млади семейства и хора, които имат реална нужда да бъдат подпомогнати. Това съобщи на пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той поясни, че жилищата са предимно едностайни. „Таргетът са млади хора, млади семейства, които имат нужда от такова жилище. Всички интерпретации, които чувам са спекулации и нямат никаква почва, няма нищо вярно в твърденията. Премахването на незаконните постройки в ромската махала няма нищо общо със строежа на социалните жилища. Към момента имаме 580 общински жилища плюс 180, това са над 750 жилища. Разполагаме с фонд и имаме възможност да настаним онези, чиито незаконни постройки ще бъдат съборени. Няма връзка между едното и другото. Проектът „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон” е с ясно изложени цели. Има изисквания по ОП. В това отношение съм абсолютно категоричен“, заяви д-р Камбитов.

  На пресконференцията кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов коментира и други действащи проекти. Той поясни, че по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” всичко е наред и всичко върви отлично. По отношение на проекта за обновяване на сградата на Община Благоевград, СМР дейностите предстоят да стартират.

  Община Благоевград има изпълнява и разработва проекти за над 44 млн. лева по ОП „Региони в растеж“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини