Община Сандански прекрати процедурата за концесия на ГУМ

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Сандански прекрати процедурата за предоставяне на концесия на обект „Градски универсален магазин“, който е част от сграда в центъра на града със застроена площ  от 1244 квадратни метра. Решението бе взето от общинския съвет. Двама кандидати закупиха тръжни документи, но не се явиха на търга. „В същото време бе приет и новият Закон за концесиите. Сега ще направим друга процедура, която ще е по новите законови правила. Срокът на концесията ще е 35 години”, обясни кметът на общината Кирил Котев.

Постройката, за която се търси концесионер, е на четири етажа, частна общинска собственост, предназначена е за търговия. В концесията обаче не влизат мазе, в което има археологически ракопки и е паметник на културата с национално значение, както и разположените в него обекти.

Основен предмет на дейност е управление и поддържане на сградния фонд със средства, осигурени от концесионера и на негов риск, срeщу правото му да експлоатира обекта на концесия, предоставяйки на населението и гостите на града услугата от обществен интерес, от която ще генерира приходи.

Кандидатите трябва да разработят инвестиционни проекти за основен ремонт, реконструкция и рахабилитация на сградата в съответсвие с изискванията на Закона за устройство на територията, да съгласуват проектната документация с всички съгласувателни инстанции. Небоходимо е не само да извършат ремонт, но и да подобрят енергийните характеристики на обекта на концесията, да извършат дейности, свързани със защита на съоръженията (асансьори и др.) при екстремни ситуации. Бъдещият концесионер е нужно да подобри естетиката на околното пространство и околната среда и да поправи прилежащата инфраструктура.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини