В каква държава живеем? Дете издъхна, след като 3 болници не го приеха

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС, архив

Почина момчето на 17 години, което преди три дни падна от третия етаж на Центъра за настаняване на деца с увреждания в град Роман.

Три болници в София отказаха да го приемат след инцидента. Изтъкнатите причини бяха различни - липса на готовност за пострадал с политравма, липса на свободни легла и липса на конкретен специалист. Починалият Асен Маринов имаше черепно-мозъчна травма и фрактури на гръдни прешлени и ребра.

В крайна сметка той бе приет за лечение в плевенската университетска болница „Д-р Георги Странски” със застъпничеството на зам.-директора на врачанската Многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“, д-р Кети Ценова.

Въпреки усилията на лекарите в Плевен и извършената спешна операция глухонямото момче почина.

За последните пет години от центъра в Роман не е осиновено нито едно дете. Семействата, в това число и приемните, ги отбягват заради заболяванията им./ Източник: Vesti.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини