Община Разлог освободи болницата от такса смет

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Болницата в град Разлог няма да плаща такса битови отпадъци за 2018 година. Решението бе взето от общинския съвет по предложение на кмета Красимир Герчев. То пък бе направено след искане на управителя на „МБАЛ-Разлог” ЕООД – д-р Божидар Велев здравното заведение да не дължи на общинската хазна налога за битови отпадъци. По време на сесията имаше разисквания по въпроса. Болшинството от местните парламентаристи бяха убедени, че е нормално да се облекчи финансовата тежест върху общинската болница, за чиято издръжка община Разлог всяка година заделя сериозни финансови средства. „По-добре дължимата сума за такса битови отпадъци на болничното заведение да се използва за покриване на други належащи разходи, които касаят дейността и функционирането на лечебницата. Все пак в нея се лекуват пациенти не само от нашата община, но и от съседните три общини – Банско, Белица и Якоруда”, коментираха общински съветници.

Решението за освобождаването на МБАЛ-Разлог от такса битови отпадъци бе взето с 14 гласа „За” в съответствие със Закона за местните данъци и такси, Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Разлог. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини