Жандармерия влезе в ромската махала на Ихтиман

Снимка илюстративна, източник: btvnovinite.bg
Снимка илюстративна, източник: btvnovinite.bg

Жандармерията влезе в тази сутрин в ромската махала на Ихтиман след сблъсъците между полицаи и роми на 6 февруари, съобщи "Нова телевизия". По информация на медията четирима младежи са издирвани във връзка с насилието.

Вечерта на 6 февруари в града се стигна до сблъсъци между служители на реда и роми, след като полицаи опитали да арестуват шофьор без книжка. Той опитал да избегне проверката, ударил патрулния автомобил, натиснал газта на управлявания джип и се скрил в махалата. При проверка на адреса на водача избухнал скандал между неговите родители и полицаите, а по-късно се стигнало до сблъсъци с роми от квартала. Пострадали са двама униформени.

На 7 февруари беглецът Мюлер Даскалов, на 23 години, се предал в полицията.

Днес "Нова телевизия" съобщи, че според хора от ромската махала там има починал заради агресивни действия на полицията. До момента обаче това не е потвърдено от  МВР. 

Би Ти Ви пък излъчи изпратени от зрител видеокадри от полицейското управление в Ихтиман, от които се вижда как мъж от ромски произход е каран да извършва различни действия, като да "танцува" на глава. Зрителят твърди, че видеото показва полицейски произвол, защото хората зад кадър са служители на реда. Началникът на районното управление Лъчезар Колев потвърди, че кадрите са от сградата му и добави, че е не е бил информиран за подобен случай.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини