Отиде си бизнесменът Стефан Шарлопов

Снимка: В.
Снимка: В. "Стандарт"/"Шарлопов Груп

Бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс", е починал тази нощ в съня си, съобщиха  от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология". След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс" АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин" АД, „Санел" АД, „Роял Стоун" АД, „Роял Инвестмънт" ООД, „Роял Холидей" ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство". Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс". Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис", който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил. Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини