Зелена светлина за нов спортен комплекс в Гоце Делчев

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Утвърдениха терена за проектиране на обект „Спортни терени - игрища за футбол, тенис, баскетбол, съблекални, обслужващи помещения и санитарни възли“ в землището на град Гоце Делчев. Инвестиционното предложение е на местния футболист Любомир Витанов. Базата ще бъде разположена върху 5478 квадратни метра земеделска земя от пета категория, неполивна, собственост на инвеститора. Парцелът се намира в местността Текето.

Целта е да се построи модерен спортен комплекс. Възможностите за финансиране са две – с европейски или собствени средства, уточни преди време инвеститорът. С построяването на базата ще има още една възможност за децата и младежите от общината да спортуват. От община Гоце Делчев увериха, че подкрепят всяка подобна инициатива, която е свързана с подрастващите и с развитието на спорта. „Няма по-хубаво нещо от това младите хора да спортуват, защото спортът е преди всичко здраве. Спортът е и дисциплина, и каляване на характера”, увери кметът на общината – Владимир Москов.

Има и друго инвестиционно намерение по отношение на спортната инфраструктура в града. То е за изграждането на мини голф игрище в местността Горилата край Гоце Делчев. По проекта всичко е одобрено. Сега всичко е в ръцете на инвеститора – дама от града, за старта на същинската работа по създаването на този спортен обект върху площ от 8 декара.

В края на 2016 г. в Гоце Делчев бе открита модерна многофункционална спортна зала за 4 млн. лв. – от републиканския бюджет се отпуснаха 3,5 милиона лева, още 500 000 лева осигури от собствения си бюджет общината. Спортното съоръжение е с 1200 седящи места и още 500 правостоящи. В него може да се тренира и провеждат състезания по минифутбол, хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бойни спортове, тенис на корт. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини