Съветници искат оставката на шефа на ОбС - Радослав Тасков

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Общинските съветници от ПП "Партия на Зелените“ искат да бъде включено в дневния ред на заседание на Общинсикя съвет в Благоевград разглеждането на въпроса за предсрочното освобождаване на председателя Радослав Тасков.

Местните парламентаристи внесоха и предложение  за изменение на правилника за организацията и дейността на общинския съвет,неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Предложенията са изпратени до председателя на ОбС-Благоевград и общинските съветници.

Съветниците от ПП "Партия на Зелените“  настояват на първото за тази година заседание общинският съвет да избере свой председател с тайно гласуване и той да бъде избран на ротационен принцип като ротацията да се извършва на всеки шест месеца.

„Изменението на горепосочената разпоредба в Правилника предлагаме с оглед на осигуряване гъвкавост и ефективно управление на общинския съвет, както и осигуряване на възможност за всички представени партии да участват със свой представител в управлението на Общинския съвет. С въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС в обществото и прозрачност на работата на общинския съвет“, изтъкнаха мотивите си за предложението общинските съветници Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Александър Стойков и Янка Шейтанска.

Преди дни съветниците от ПП „Партия на Зелените“ поискаха оставката на Радослав Тасков и на адвоката на общински съвет Теодор Тошев заради редакция на вота с уточнението със скоби  „болничен лист“ да не се иска пълна такса от 40 лева в детските градини.  Друг мотив на съветниците за искане на оставката е, че всички внесени от тях предложения не са допуснати до комисии и сесии, което според тях е несопустимо.

„Ние не можем да внесем от името на гражданите, които са ни избрали, а пък какво остава, ако гражданите внесат предложения“, обявиха съветниците.

Вчера директорът на театъра Александър Галперин се оплака, че няма никаква комуникация с Радослав Тасков и това затруднява работата в институцията. Това говори за недоброто управление на ОбС Благоевград, за което председателят получава  заплата, смятат съветниците от ПП "Партия на Зелените".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини