Произвеждат 50 000 кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

Снимка: Ски център
Снимка: Ски център

Затворха писта "Томба" заради подготовката за Световната купа по сноуборд в Банско. На страничния й ръкав „9А” на Бъндеришка поляна се изгражда трасето за бордъркрос и той също не работи за туристите. Всички останали писти са отворени.

Има отлично снежно покритие благодарение на системата за изкувствен сняг и на обилните снеговалежи от последните дни. За състезанията ще бъдат произведени 50 000 кубика сняг, които ще бъдат обработени с помощта на над 160 професионалисти и доброволци. Състезанията ще се проведат между 26 и 28 януари, а тренировките са предвидени за 25 януари.

Във връзка с предстоящото провеждане на Световната купа по сноуборд в Банско, общината и Българската федерация по ски организираха акция по набиране на доброволци. Организаторите поканиха ученици от горните класове, както и жители на планинската община да се присъединят в подготовката на проявата и да се запишат като доброволци. „Всичко е наред, има достатъчно доброволци. Доста от тях имат опит, защото са работили в предишни прояви. Изказваме им своята искрена признателност и благодарност за неоценимата помощ, която ни оказват”, твърдят организаторите. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини