Ураганен вятър затвори временно ски зоната в Банско

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Ураганен вятър затвори тази сутрин ски зоната в Банско. Всички съоръжения – лифтове и влекове, не работят. Силата на вятъра в различните точки на Пирин планина е между 120 и 130 километра в час. Именно затова ръководството на ски центъра реши да не пуска съоръженията за придвижване на туристи в планината.

Лифтовете преустановиха работа към 09:20 часа поради лоши метеорологични условия. При промяна на времето е възможно поетапно отваряне на някои съоръжения, но информация за това ще бъде предоставена допълнително.

От ски зоната съветват любителите на планината да се въздържат от пътуване с коли към пистите, тъй като няма как да практикуват любимия си зимен спорт. 

Оборудването в ски зоната е ново, но съгласно предписанията при пориви на вятъра от 17-18 метра в секунда е необходимо да се преустанови работата на съоръженията.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини