Индустриална зона с площ 190 дка ще строят в Кюстендил

Индустриална зона с площ 190 дка ще строят в Кюстендил
Снимка: НК "Индустриални зони"

Община Кюстендил е определила терен с площ 190 дка за развитие на индустриална зона. Земята се намира на 200 метра от пътя за Македония и на не повече от 1 км от трасето за жп коридора номер 8, съобщава Investor.bg.

Общината в града и Националната компания „Индустриални зони“ са сключили меморандум за сътрудничество по осъществяването на проекта, съобщават от компанията. Кюстендил има потенциал за реализирането на индустриален парк, коментира изпълнителният директор на Антоанета Барес при подписване на документа. 

Националната компания започва събирането на необходимата информация за терена – данни за възможностите за осигуряване на ток, газификация, вода, за мощностите и другите условия, които са важни за инвеститорите.

В тази част на страната няма развити индустриални зони и терени, както например в Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Бургас, Варна.

„Потенциалът не е малък, в близост е до транспортния коридор. Проучванията на терена ще покажат за какъв вид производство е подходящ, защото това има значение”, допълва Барес.

„Появата на потенциален инвеститор ще възроди региона. Може да бъде реализиран много сериозен проект, който да отвори стотици работни места. В момента цяла България и Източна Европа се борят с негативните процеси на миграция, за нас това е ключов приоритет“, коментира и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

В края на миналата година бе подписан договор за изграждане на индустриална зона и в Сандански.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини