Банско с поредна стъпка за развитието на спорта

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Банско продължава да търси възможности за по-доброто развитие на спорта. На последната си сесия за миналата година общинският съвет взе решение за превръщането на нива в база за спортуване, съобщава Кмета.бг. Местният парламент допусна изработването на Подробен устройствен план-План за застрояване за промяна предназначението на поземлен имот в местността Момин гроб по кадастралната карта на град Банско от „земеделска земя” в „за спорт и атракции”. Съветниците определиха и показателите за бъдещото застрояване - плътност на застрояване – само 10%, Кинт – 0,1, максимална височина до 7 метра, озеленяване – 80%. По този начин земеделската земя ще се превърне в атрактивно място за спорт.

Община Банско иска да превърне и бившата казарма в място за спорт и отдих. Но все още няма инвеститор, който да вложи средства за превръщането на някогашното военно поделение в предпочитана дестинация за туристи и спортисти. Прди две години общинският съвет прие Общия устройствен план, в който е заложено развитие на тази територия. Целта е в бившата казарма да се направи спортна база – игрища, басейни.

160 декара стопанисва от няколко години общината в този район. Според градоначалника Георги Икономов най-добре е там да се изгради спортна инфраструктура – за футбол, баскетбол, плуване, волейбол, стени за катерене, хандбал, тенис на корт. Необходими са поне 10 милиона лева инвестиция. „Трябва частна инициатива. Не е важно само да построиш базата, а и да се поддържа. Защото има разходи за отопление, охрана, ток, вода. Не спираме да търсим решение на този въпрос”, разкри кметът на Банско./Кмета.бг 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини