Ловна вечеринка в центъра на Сандански, авджиите ще имат нов Ловен дом

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Ловно-рибарско дружество „Сокол-1920” и община Сандански организираха ловна вечеринка в цeнтъра на града. Председателят на сдружението Кирил Спаневиков откри първата по рода си подобна проява. „Надявам се да възродим една забравена традиция, да покажем постиженията си от изминалия ловен сезон – постижения не само като улов, ами като малко общество, което се грижи за околната среда“, каза той. Кметът на община Сандански – Кирил Котев, също поздрави всички членове на дружеството. Градоначалникът връчи на председателя на дружеството решението на общинския съвет, с което на авджиите се предоставя място за изграждане на Ловен дом.

В празничната вечер бяха подготвени и много изненади. За творческата програма и настроението на всички се погрижиха Духов оркестър – Сандански, Танцов състав „Празник“, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при Народно читалище „Отец Паисий“, Мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и певицата Ваня Найденова. Най-младите рибари – 9-годишните Димитър Траянов и Васил Щурков получиха грамоти за своя ентусиазъм. Грамоти бяха връчени и на всички ръководители на ловните дружинки. Празникът завърши с томбола, вино и много кръшни хора на площада в Санаднски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини