Искат постоянни такси за детските градини в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Постоянна такса да плащат родителите или настойниците на децата, които посещават детски градини в Благоевград. Това предложение на общинска администрация ще обсъдят на последната си за тази година сесия съветниците в областния център. Идеята е месечната такса от 40 лева да се дължи, дори и детето да не посещава ежедневно забавачката. В момента при подобни ситуации не се дължи пълната сума.

На предстоящето заседание, което ще се проведе на 28 декември, съветниците ще приемат Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград, на базата на който, в началото на следващата година  ще бъде проведен избор на омбудсман.

На предстоящото заседание на местния парламент ще бъдат приети още предложения относно определяне начина, конкретните количества и цената за продажба на дървесина, добита от горски територии - общинска собственост, откриване на процедура и провеждане на публичен търг за отдаване под наем на части от общински имоти за поставяне на рекламно-информационни елементи тип билборд с размери 3 х 4 м., както и предложение, относно членството на Община Благоевград в Организация за управление на Рило-Пирински туристически район.

Съветниците ще гласуват и две предложения по искане на Министерство на здравеопазването по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Първото предложение касае безвъзмездно учредяване право на строеж за реализацията на инвестиционен проект съвместно с Министерство на здравеопазването свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешна медицинска помощ на територията на Благоевград. В изпълнение на дейностите ще бъде изградено ново Спешно приемно отделение на МБАЛ- Благоевград, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.

Второто предложение се отнася до учредяване безвъзмездно право на строеж върху общински имот за реализацията на инвестиционен проект по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижа за деца”,  свързан с услугата „Център за специализирана здравно- социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи”, за изграждане на самостоятелна едноетажна сграда с прилежащо дворно място за обособяване на детска площадка с пряк достъп до сградата.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент.Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 21.12.2017г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини