Допълнителен брой полицаи бдят за сигурността в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

„От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули. За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа” Това съобщи кметът на курорта, Георги Икономов, по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда. Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой.

Стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорт, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР Николай Хаджиев се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица.Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб.

Полицейският директор обаче не уточни кое лице е съмнително и въобще как изглеждат съмнителните хора. 

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини