Търсят концесионер на язовир край село Хотово

Търсят концесионер на язовир край село Хотово

Община Сандански открива процедура за предоставяне на концесия на обект „Водоем в село Хотово”, който е публична общинска собственост. Площта му е 8.238 декара, намира се между три полски пътя в землището на населеното място. Концесионерът е длъжен да управлява язовира в обществен интерес, както и да го поддържа в добро състояние. Срещу това ползвателят ще има правото да получава приходи от потребителите на услуги от обществен интерес или от трети лица, а когато извършва и други стопански дейности – правото да получава приходи от тези дейности. Стопанските дейности, които могат да се осъществяват чрез обекта на концесията са за задоволяване на обществените потребности от водоползване за нуждите на селското стопанство, риборазвъждане и риболов. Срокът на концесията е 35 години.

Площите около водоема са обработваеми, като голяма част от тях са заети с лозови масиви, овощни и други насаждения. Територията на водоема не попада в границите на защитени територии. При офертите с 40% тежест са предложените условия, срокове и качество за възстановяване, реконструкция и модернизация на хидротехническото съоръжение, обект на концесията, мерки и мероприятия по управлението и поддържането на обекта.на концесията. Вторият критерий е размер на предлаганите инвестиции - с относителна тежест 20%, третият - мерките за опазване на околната среда - с относителна тежест 15%, а последният критерий е размерът на концесионното плащане - с относителна тежест 25%.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини