Дянков: Магистралите няма да върнат хората от чужбина

Снимка: Novini.bg
Снимка: Novini.bg

България се нуждае от нова регионална политика и връщане на хората в обезлюдените райони. За това призова бившият финансов министър Симеон Дянков по Нова тв. Той припомни, че Северна България се обезлюдява. И затова, каквито и магистрали да се строят, това няма да върне хората от чужбина.

По думите му, икономиката се поддържа основно от областите София, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Но в Северна България икономиката липсва.

„Пред нас има поне три-четири години с добър икономически растеж между 3 и 5 %. Но те се изработват основно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България. Какво трябва да се направи? Да се гледа област по област”, подчерта финансистът.

Дянков отбеляза, че в Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари, близо 400 млн. лева допълнително спрямо предишните години. А само за последните седем години са дадени близо 2 млрд. лв. повече пари.

„Системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява. Докато имаме бивш финансист, който е здравен министър, имаше поне някаква надежда, че ще може цялата система да се преразгледа. А не такива частични мерки, за да се каже, че няма да има нови болници, няма да има нови лекарства. Това според мен не е добра стъпка”, заяви бившият министър на финансите Симеон Дянков.

Според него мораториумът върху лекарствата е грешка, която показва, че по-общата политика в здравеопазването продължава да липсва.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини