Германия търси 4000 машинисти със заплата от 2600 евро плюс бонуси

Снимка: Novini.bg
Снимка: Novini.bg

Германия изпитва остър недостиг на локомотивни машинисти, пише "Саарбрюкер Цайтунг".

"Общо в държавата се търсят между 3500 и 4000 машинисти", казва Михаел Майзер от "Тюв норд", която организира обучение на този вид специалисти.

Компанията обаче все по-трудно привлича желаещи. Според специалистите от бранша тази професия не е привлекателна, основно защото съвременният човек не иска да се напасва към график на работа, който го кара да отсъства от дома в продължение на няколко поредни дни.

От германските бюра за подбор на персонал посочват, че това не е оферта за младите хора, които не искат да правят компромиси с личния си живот заради работата. Освен това за все повече подрастващи това не само че не е романтична и привлекателна професия, а се касае за опасен и рискован занаят.

Стартовата заплата на машинистите в Германия е сравнително висока дори и за тамошния стандарт - между 2600 и 2700 евро без да се броят бонусите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини