Задействаха Областния план за защита заради валежите в Пиринско

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Задействаха Областния план за защита на населението в Пиринско заради интензивните валежи. Снощи са привикани представители на всички служби, които трябва да гарантират сигурността на водните съоръжения в региона.

„Непрекъснато ще наблюдаваме водоизточниците в Благоевградска област – реки, язовири, водоеми, за да не се стигне до наводнения. Нивото на реките се следи от служители на Напоителни системи, клон „Струма-Места”. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор  сформира звена за 24-часово наблюдение на язовирите в областите, в които се очакват най-много превалявания. Тези екипи са съсредоточени в нашата област и в областите Враца и Пловдив. Такава задача е дадена още на кметовете на общини и на собствениците на язовири”, заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Предупредено е и Областното пътно управление в града да увеличи екипите, които правят обходи по пътищата от републиканската пътна мрежа. Те ще следят за паднали камъни на шосетата.

В готовност е техниката на фирмите за почистване на шосетата, ако дъждът премине в сняг.

„При критична ситуация се информира целият Оперативен щаб. Засега нивата на реките не са високи, в язовирите има свободни обеми. Апелираме към хората да се съобразят с предупрежденията за обилни валежи, а към шофьорите – да карат внимателно и да се съобразяват с пътната обстановка и знаците, както и с ограниченията, ако има въведени такива”, каза още губернаторът на Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини