Събират опасни отпадъци от домакинствата в Разлог

Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Разложани ще могат да се освободят от опасните отпадъци в домовете, дворовете и имотите си. При това могат да го направят напълно безплатно.

В изпълнение на задълженията си по Закона за управление на отпадъците за организиране на разделното събиране на опасни битови отпадъци и предаването им за оползотворяване или обезвреждане акцията се организира от община Разлог. За успеха на кампанията ще помогне и фирма „Балбок Инженеринг” АД.

Дружеството ще направи мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата: живачни термометри и живак, бои, политури и лакове, праймери и разредители за боя, терпентин, лепила, почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи и реактиви. Жители на общината ще имат възможност да предадат и лекарства с изтекъл срок на годност, и замърсени с опасни вещества опаковки или съдържащи остатъци от опасни вещества. Пунктът ще бъде разположен на улица „Александър Стамболийски“ на 8 декември от 09.00 до 15.00 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини