На 7 декември Разлог грейва в коледни светлини

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Един от най-дългочаканите моменти през годината в Разлог е новогодишният кукерски карнавал. Той се провежда на 1 януари, а началният час е 10.30 ч. В него ще вземат участие всичките седем квартала на града, които ще представят обичая по гонене на злите сили. С настъпването на новата година във всеки човек заживява надеждата за новото по-добро начало, вярата в бъдещите дни и желанието да ги изживеем заедно, щастливо и мирно. „Затова 1 януари е толкова важен за жителите на Разлог - този ден дава възможност на всеки да се откъсне от лошото и да продължи през новата година, зареден с доброта и сила за постигане на мечтите. Вече стягаме кукерските костюми и носиите”, твърдят разложани.

Кметът на общината – Красимир Герчев, ще запали светлините на коледното дръвче в центъра на града на 7 декември. Тържеството ще започне в 17.30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересната коледна постановка „Коледари-сурвакари“ на Общински куклен театър-Благоевград.

Заедно с коледното дръвче, празнични светлини ще огреят и улиците, и центъра на Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на града.

На 1 декември от 18.30 ч. в салона на читалището в Разлог ще се проведе коледен концерт. В него ще вземат участие „Огражденска четворка“ , Танцов ансамбъл „Перун“ и Танцов клуб „Рилска самодива“. На 14 декември от 16.30 часа в Многофункционалната зала на читалището ще се проведе детски коледен концерт и посрещане на Дядо Коледа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини