В Сандански избират най-талантливите и умни младежи

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Сандански е на път да избере най-талантливите младежи в областта на образованието, спорта и културата. Вече са ясни финалистите в конкурса „С идея за бъдещето на Сандански”. Всеки може да гласува за своя фаворит във времето от 27 ноември до 3 декември.

В категория „Образование” сред номинираните е 18-годишната Мария Андонова, ученичка в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев”. Тя е отличничка, с призове от различни надпревари и инциативи. Нейната връстничка от същото училище Петя Петкова също е с множество отличия. Сред номинираните са още 16-годишната Йоана Поповчева от ЗПГ „Климент Тимирязев”, 13-годишната Милена Филипова от ПГ „Яне Сандански”, дванадесетокласникът Кирил Голов от същата гимназия и 17-годишната Тереза Терзиева от ПГ „Яне Сандански”.

Шест са номинациите и в категория „Спорт”. Милен Стоев е футболист в мъжкия представителен отбор на „Вихрен“.16-годишният Йордан Янчев е плувец в ПК „Сандански”. 14-годишният Димитър Михов е спечелил първо място на държавното първенство по Шотокан карате и  трето място на световно първенство за юноши. Георги Стойков пък е състезател на волейболен клуб „Медиус волей”. Атанас Аврамов също е плувец, многократен републикански шампион. Атанас Свисов е състезател на „БИ РЕАЛ”, спортен клуб по борба и ММА. Световен шампион в категория над 120 кг. Част от националния отбор.

В категория „Култура” до финалния кръг стигнаха петима претенденти. Петя Карамфилкова е на 14 години.
Изпълнява автентичен и обработен фолклор, автентичните песни уча от баба си. В момента е ученичка в седми клас.

Ивана Каменарова е на 18 години. Печелила е второ място на национален конкурс по фотография и текст на испански език, първо място на фотоконкурс „100 години парк Свети Врач”, класирана в топ 10 на национален конкурс по ИТ и визуални изкуства. Огнян Андонов е на 18 години, с първа награда в конкурс „10 години България в ЕС - резултати и предизвикателства“, както и с други отличия. Виктория Митова е на 16 години, победител в раздел „Рекламен плакат“ в Национален конкурс „Свобода“, посветен на 139-годишнината от Шипченската епопея., на първо място и в Националния ученически конкурс „Към златния век“. Калина Гоцева е студентка в Национална художествена академия със специалност „Живопис”. Има трето място в конкурс за изящни и приложни изкуства и трето място в национално състезание за училищна рисунка. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини