Община Разлог ще ремонтира и доизгради водопровод

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Разлог ще подмени и доизгради уличния водопровод по улица „Св. св. Кирил и Методий“ в града. Общата дължина на предвидената за реконструкция водопроводна мрежа е 1161,52 метра, а на нов водопровод – 172,47 метра.

За инвестиционното предложение е изпратено уведомление до директора на РИОСВ-Благоевград. Предвидени са за реконструкция 155 сградни отклонения с дължина 858 м.

Тръбите, които ще се използват при реализацията на инвестиционното предложение, са от полиетилен висока плътност. Очаква се след извършване на реконструкцията загубите на вода да намалеят. Реконструкцията на водопроводната мрежа ще има голям технико-икономически ефект, поради очакваното рязко намаляване на авариите по мрежата за експлоатационен период от 50  години.

„Кандидатстваме с проект за национално финансиране, за да решим този дългогодишен проблем на жители на нашата община. Надявам се, че ще одобрят предложението ни и ще отпуснат необходимите финансови средства”, заяви кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини