Борис Ячев: 12 000 българи живеят и работят в Португалия

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи председателят на парламентарната група за приятелство България-Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“, изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси.

„Много са общите теми, които можем да дискутираме  – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев. По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там. Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“.

Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно.

По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 г., съобщи още Борис Ячев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини