В Благоевград учредяват стипендия на името на Христо Бараковски

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов направи предложение към Общински съвет- Благоевград за изменение  и допълнение на Правилника за отличията на Община Благоевград и учредяването на еднократна стипендия на името на Христо Бараковски. Тя е инициирана от Инициативен комитет – Благоевград по повод отбелязването на 80- годишнината от рождението на твореца и автор на герба на Благоевград.

Местните парламентаристи приеха предложението на кмета Камбитов на редовна сесия днес. С промяната в Правилника за отличията на Община Благоевград за Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета, ежегодната стипендия ще бъде връчвана на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост и празник на Благоевград на деца и ученици, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.

Това е поредна възможност за повече даровити деца да получат стимул и насърчаване за нови перспективи и творческо развитие.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини