Затварят за месец механа в Добринище заради алкохол с изтекъл срок

Затварят за месец механа в Добринище заради алкохол с изтекъл срок

Да се затвори механа за един месец и да се плати 2000 лева глоба. Това постанови Районен съд-Разлог, който потвърди издадено наказателно постановление на началника на Митница Югозападна.

Санкционираният ресторантьор има заведение в град Добринище. Наложена му е имуществена санкция от 2000 лева и е лишен от право да упражнява дейност в търговския обект за срок от 1 месец за нарушаване на Закона за акцизите и данъчните складове.

Митнически служители извършили проверка в механата на 9 декември 2016 година към 11,40 часа. Те са нмерили в склад за алкохол, намиращ се непосредствено зад бара на търговския обект, акцизни стоки – бутилирани алкохолни  напитки, облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. Иззети са 14 бутилки – седем с водка, четири с ликьор и три с уиски. Съставен е протокол за извършената проверка.

Откритите акцизни стоки са иззети с опис на иззети веществени и писмени доказателства. По-късно са предадени за съхранение в Митница Югозападна, където са заприходени със складова разписка. Алкохолът с изтекъл срок на годност е отнет в полза на държавата. Съдът в Разлог прие, че издаденото наказателно постановление е законосъобразно и го потвърди. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини