Ремонтират любимата улица на жителите и гостите на Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Стартираха строително-ремонтните работи за рехабилитация на третия, най-малък етап от станалата емблематична улица „Гоце Делчев” в гр. Банско. Участъкът, който предстои да бъде изграден, се намира между улиците „Отец Паисий” и „Хаджи Вълчо”, като пространството ще бъде оформено в същия архитектурен стил, както останалата част от рехабилитираната улица.

„На практика тази улица всъщност се превърна в любимото място за разходка и игри на жителите и гостите на курортния град. По искане на жителите й тя бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, алеи и зони за отдих.

"Планираме последният етап от изграждането й да завърши през пролетта на 2018 година, когато предвиждаме да започнем с втория етап от рехабилитацията на още една от ключовите улици в града, също пешеходна зона – улица „Пирин”. Отделили сме необходимите средства от общинския бюджет. Естетическия облик на значими места от града, е един от приоритетите ни като туристическа дестинация”, заяви кметът Георги Икономов.
 
В рамките на започналите дейности ще бъде извършена подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, изравняване и поставяне на настилка, оформяне на съществуващия открит канал с изграждане на воден ефект, подмяна на уличното осветление, озеленяване и изграждане на кабелен колектор за разпределителната електрическа и съобщителна мрежа, на обща стойност от 595 хиляди лева без ДДС.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини