Доган дал картбланш за демонтаж на патриотите от властта

Мустафа Карадайъ, снимка: Клуб Z
Мустафа Карадайъ, снимка: Клуб Z

ДПС започва действия за демонтаж на управляващата коалиция с националистическите партии, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след заседание, в което е участвал и почетният председател Ахмед Доган, пише Медиапул.

Следващата седмица ДПС ще проведат разговори с парламентарната група на БСП за искания от левицата вот на недоверие на правителството. Мишена на атаките на социалистите е партия ГЕРБ, докато целта на ДПС е да отстранят „Обединени патриоти“ от управлението, което означав, че ГЕРБ трябва да разчитат на ДПС, ако искат да останат на власт.

Преформатирането на властта е неизбежно, дали чрез предсрочни избори или по друг начин, то е задължително, каза още Карадайъ след заседанието на Централния съвет на ДПС. За нас не стои въпросът за сближаване с кой да е, ситуацията в страната е тревожна и трябва да преодолеем този проблем, за да вървим напред като държава, коментира той. По думите му европредседателството не може да е алиби за коя да е власт, още по-малко за власт с участието на националисти.

Централното оперативно бюро на движението е издало командата „всички срещу национализма“ и за целта ДПС ще използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството, каза на пресконференция Мустафа Карадайъ. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта лидерът на ДПС.

На въпрос дали искат оставка или преформатиране на кабинета в сегашния му мандат, Карадайъ каза : „Преформатирането е неизбежно. Дали с предсрочни избори, или не, то е задължително".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини