Затвор и яка глоба за перничанин, произвеждал амфетамини

съд / / ThinkStock/Getty Images
съд / / ThinkStock/Getty Images

38-гoдишният пepничaнин Bлaдимиp Kpayзe ще лежи три години в затвора и ще плати 10 000 лева глоба за производство на дрога и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Toй ce пpизнa зa винoвeн зa тoвa, чe e пpoизвeл cинтeтичнaтa дpoгa c нaмepeниeтo дa я плacиpa, cĸлючи cпopaзyмeниe c пpoĸypaтypaтa, което съдът одобри. 

Той бе арестуван през лятото на миналата година. При полицейска акция бе установено, че в апартамент в Банско, в гаражно помещение и в лек автомобил „Мeрцедес GL 450“, перничанинът, без надлежно разрешително, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229,75 грама, с различно процентно съдържание на активно действащ компонент.

В нарушение на Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, Владимир Краузе държал и химични съединения за получаване на амфетаминбаза. Течностите били разпределени в бидони – четири със съдържание на бензалдехид и седем - с нитроетан. Стойността на всички наркотични вещества е в особено големи размери – 126 892,50 лева, а на материалите за тяхното производство – 17 131,40 лева.

Освен това в лек автомобил подсъдимият незаконно държал късоцевно огнестрелно оръжие марка „Астра“ и боеприпаси – осем бойни патрона.

За извършените от него престъпления подсъдимият ще изтърпи наказание от три години „лишаване от свобода“ и ще заплати глоба в размер на 10 000 лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини