В Банско ще изградят трупосъбирателна площадка за мъртви животни

Снимка: Fakti.bg
Снимка: Fakti.bg

Община Банско има инвестиционно предложение за изграждане на трупна яма и трупосъбирателна площадка за загробване на мъртви безстопанствени животни. Предвиденият за целта имот е частна общинска собственост и се намира извън града. Теренът е в местността Бистрин чучор, извън регулационните граници на населеното място и границите на защитените територии. Най-близката сграда до него е параклисът „Свети Георги” – на 1835 метра, най-близката жилищна сграда е на 2820 отстояние, а най-близката детска градина е на 3620 метра от парцела.

Предвижда се трупната яма да е с обем 100 кубически метра, ще бъде изкопана и направена от стоманобетон, ще има хидроизолация на стените и дъното. Ще се покрие с голяма бетонна плоча с отвор със заклюващ се метален капак и ще бъде обозначена с надпис. Ще има мрежа и покритие, за да не може да проникват на нея диви животни и птици, ще се монтира и тръба за оттичане на течности.

Целта на проекта е да може да се организира събирането на умрели безстопанствени животни в района, което е отговорност на кметовете и кметските наместници. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини