Цигуларка от Италия и Камерна опера- Благоевград на една сцена

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Уникален концерт ще поднесе Камерна опера- Благоевград на жителите и гостите на града по повод Деня на народните будители. Събитието ще се състои на 2 ноември от 18.00 часа на голяма сцена в операта. Музиката е изцяло от произведения на австрийски композитор от класическата епоха В.А. Моцарт. 

Приятна изненада ще поднесе Камерна опера -Благоевград на почитателите си през новия творчески сезон. Публиката ще има възможност да чуе две симфонии – „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“. На сцената ще има италианско присъствие, а именно изключително модерната и талантлива цигуларка - Миранда Манучи.

До края на 2017 година Камерна опера- Благоевград ще представят още няколко концерта. През декември месец Камерна опера- Благоевград ще зарадва меломаните с традиционния си Коледен концерт. Преди това в Благоевград ще гостува известният диригент и музикант Пауло Години от Италия, който ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Предстои и представянето на "Маестро ди капела" от Доменико Чимароза в изпълнение на солиста на операта Миро - Драгомир Момеков.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини