Разлог празнува 105 години свобода

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Разлог празнува 105 г. от свободата си. Празникът днес започна с тържествена света литургия в църквата „Свето Благовещение“, половин час след това бе тържествената сесия на общинския съвет в Разлог. Денят ще продължи с ритуал по вдигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Откриването на изложбата „Завръщане у дома“ на художничката Здравка Лисийска във фоайето на читалището ще е от 11,00 часа.

Празничният концерт с участието на Духов оркестър, Мажоретен състав,  Танцов клуб „Пирински наниз“, Танцов клуб „Мехомия“, Танцов ансамбъл „Перун“, Ансамбъл „Разложки мераци“ и самодейци от Театралния състав към читалището в Разлог ще е от 18,00 часа в салона Народно читалище "15.09.1903-1909", а не на централния площад, както бе обявено по-рано. Причината за промяната е в лошите метеорологични условия. Специален гост ще е фолк певицата Емилия. Тържествата ще приключат с празнична заря. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини