Гоце Делчев ще се партнира с община от Мексико

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Споразумение за сътрудничество и приятелство подписаха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и кметът на община Чигнауапа, Мексикански съединени щати - Хуан Енрике Ривера Рейес.

Мексиканският гост бе на няколко дневно посещение в община Гоце Делчев, за да се запознае с природните дадености, икономическото състояние и възможностите за съвместно сътрудничество в различни сфери. По време на визитата си той посети някои от водещите предприятия в града.

Община Гоце Делчев е първата в страната, която сключва подобно споразумение за сътрудничество и приятелство с мексиканска община. В подписания документ двете общини се ангажират да си сътрудничат и помагат в сферите на икономиката и промишлеността, туризма, образованието, културата. «Кметовете на двете общини поставят началото на взаимно сътрудничество, за да създадат истински връзки на приятелство между гражданите на двете общини, имащи различен език и обичаи», се казва в подписания документ.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини