Изследват безплатно за хронични заболявания жителите на Симитли

Изследват безплатно за хронични заболявания жителите на Симитли

Здравно-образователна кампания за превенция на хроничните незаразни болести ще се проведе в Симитли. В клуба на инвалида „Кураж“ на 24-и октомври от 10:00 до 12:00 ч. ще бъдат извършвани мерене на кръвно налягане, определяне на индекса на телесната маса, бърз тест за риск от остеопороза, изследване на лица, които пушат, интерактивни занимания с алкоочила и ще бъдат разпространени здравнообразователни материали на всички присъстващи. Целта на кампанията е да се повиши нивото на информираност на населението по проблемите на 4 рискови за здравето фактори - тютюнопушене, алкохол, нездравословно хранене и ниската физическа активност.

От 13:00 до 14:30 часа в същия ден в читалище „Св.Климент Охридски“ ще се проведе обучителен семинар на здравни работници от детските градини, училищата, психолози и педагози на теми : тютюнопушене, нездравословно хранене, злоупотреба с алкохол, ниска физическа активност, общуване и агресия.

Поканата е отправена към всички заинтересовани лица - здравни работници, учители, възпитатели, социални работници, пенсионерски  и всички жители на община Симитли. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини