Нова площадка в детска градина "Ведрица" в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Символично прерязаха лентата на новата детска площадка в детска градина №1 „Ведрица“. Изграждането на съоръжението е по проект „Обичам природата- и аз участвам“ в рамките на национална кампания „за чиста околна среда- 2017 г.“

Теренът на новата детска площадка е подходящ за обучение в природна среда. Оборудван е с маси и пейки, които подпомагат извършването на дейността. Има зона за игри и спорт с ударопоглъщаща настилка, където децата да се забавляват. Изградена е и зона за труд в природна среда, където децата ще имат възможност да се грижат за растителността в обособената зона.

Оформеният сектор за познавателна дейност през есенно-зимния сезон е спрямо изискванията на съвременните тенденции в образованието. Обучението продължава през идния сезон на закрито чрез интерактивни средства в зоната за познавателна дейност.

Целта е създаване най- добри условия за развитие на детето като творческа личност с висока култура и интелект, с изразено гражданско съзнание и поведение, в съответствие с европейските ценности, чрез прилагане на иновационни модели на педагогическо взаимодействие. По повод откриване на новата детска площадка, децата от ДГ „Ведрица“ представиха и богата музикално-танцова програма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини