Сандански създава индустриална зона, привлича нови инвеститори

Сандански създава индустриална зона, привлича нови инвеститори
Кирил Котев

Община Сандански и Национална компания „Индустриални зони” ще подпишат меморандум за изграждането на индустриална зона при село Дамяница. Документът е първа стъпка за стартиране на нейното създаване и обособяване.

Меморандумът ще бъде подписан от кмета на общината Кирил Котев и изпълнителния директор на компанията Антоанета Барес, ще присъстват и представители на Министерството на икономиката. Събитието ще е този петък от 11,00 часа в сградата на кметството в южния град.

Преди два месеца кметът на Сандански Кирил Котев изпрати писмо в Министерството на икономиката с искане за обособяване на индустриална зона. Според него този проект ще има огромно значение не само на регионално ниво, но и в национален план. С оглед международната ситуация редица чуждестранни компании търсят възможност да релокират капитали и да получат достъп до единния европейски пазар. Сандански може да предложи именно това – бърза връзка до Средиземно море, възможност за придвижване на товари с автомобилен и жп транспорт към Централна и Западна Европа и перспективи за обособяване като логистичен център за трети страни.

През последните години се наблюдава все по-засилен интерес от потенциални инвеститори към региона. Сандански се утвърждава като един от центровете на шивашката промишленост в България. Затова обособяването на подобна зона може да е катализатор за разширяване на производства и привличане на нови компании в този и други отрасли. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини