Антон Ковачев е новият шеф на Археологическия музей в Сандански

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Археологическият музей в Сандански има нов директор. Антон Ковачев, досегашен уредник на Исторически музей-Мелник, спечели конкурса в битка с дългогодишния шеф на културната институция Владимир Петков.

 „Ще обжалвам решението на комисията, за мен то не е обективно. Оказа се, че в комисията е директорът на Регионалния исторически музей в Хасково – Пенко Добрев, а другият кандидат и доскорошен мой служител - Антон Ковачев,  е работил в Хасково. Чакам да получа официалния протокол, за да предприема действия по обжалването на резултата”, коментира в понеделник Владимир Петков.

Мандатът на директора е със срок от 5 години. Предимство за кандидатите бе да са с опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, притежаване на организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност, опит в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини