71 асистенти и помощници помагат на 115 души в Струмяни

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Изпълнението на проект „Независим живот“, осъществяван с финансовата подкрепа по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, осигури подкрепа на над 115 жители на община Струмяни. Това стана ясно на пресконференция в сградата на Народно читалище „Будител“ в общинския център, където зам.-кметът Фиданка Котева представи резултатите. Функционира от няколко месеца Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в домашна среда. Осигурен е достъп до интегрирани здравни, социални и други услуги според специфичните потребности на човека в неравностойно положение.

Осъществи се заетост на лица с капацитет и опит при предоставяне на социалните услуги - 44 лични асистенти, 10 социални асистенти, 17 домашни помощници. Те се грижат и подпомагат повече от 115 потребители. Очакванията и надеждите са подобни социални проекти да продължат и в бъдеще, за да може да се подобри житейската среда на хората в неравностойно положение, обобщи Фиданка Котева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини