Ново оборудване за 30 000 лв. има Социалният патронаж в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

С ново оборудване на стойност 29 358 лв. разполага Домашният социален патронаж в община Гоце Делчев. Оборудването е осигурено чрез проект „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж в община Гоце Делчев“. По-голямата част от средствата – 26 422.20 лв. са отпуснати от фонд „Социална закрила”, а останалата сума - 2 935.80 лв и от бюджета на община Гоце Делчев.

Проектът бе с продължителност 4 месеца и приключва на 30 септември 2017 г. С осигурените по него средства са закупени 2 електрически печки, 2 електрически пекарни, 2 фризера, 1 хладилник с фризер, 1 хладилен шкаф, 3 бойлера, 2 работни кухненски маси, 6 кухненски тави, 2 броя големи кухненски казани и 2 броя малки кухненски казани.

С новото оборудване и обзавеждане, в Домашния социален патронаж ще бъдат подобрени условията на труд в кухнята и ще се повиши качеството на предоставяната социална услуга. Освен това ще бъдат намалени разходите за нейната издръжка, чрез подмяна на амортизираното кухненско оборудване, което се използва от десетилетия в патронажа. Новите уреди, с които разполага Домашния социален патронаж са високотехнологични, екологични и енергоспестяващи.

Това е втората подмяна на оборудване, което се извършва в патронажа в община Гоце Делчев в рамките на 3 години. През месец септември 2014 г. бяха вложени 10 000 евро, осигурени от почетния гражданин на Гоце Делчев Фридхелм Ло и дарени по инициатива на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. С помощта на дарените тогава средства бяха подменени 3 кухненски печки и бе извършен ремонт на помещението.

В момента Домашният социален патронаж в община Гоце Делчев обслужва близо 400 потребители - 200 от тях са възрастни хора, които получават ежедневно храна в домашни условия от патронажа; други 100 потребители ползват услугата „Обществена трапезария“, с възможност да избират храна по 2 бр. менюта дневно; а освен това 80 деца и възрастни в Дневен център за деца с ментални увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания също получават ежедневно храна, приготвена от персонала на патронажа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини